Om oss

Vi vårdar Era leenden

  Estetisk eller kosmetisk tandvård , som det också kallas ,syftar till att korrigera till exempel gluggar, missfärgade eller sneda tänder. Resultatet är , förutom ett strålande leende, ofta ökad självkänsla, större välbefinnande och bättre självkänsla.
För dig som är missnöjd med formen eller färgen på dina tänder innebär behandlingen att du vågar skratta och le igen. Våra behandlingar inbegriper bland annat tandblekning, skalfasader, porslinsinlägg, porslinsbroar, kompositfyllningar, implantat och rotbehandlingar

Kompetens

  Vi har en lång erfarenhet och gedigen utbildning inom traditionell-, implantat- och estetisk tandvård och vidareutbildar oss kontinuerligt för att följa den senaste utvecklingen inom branschen.
Eftersom nya material och tekniker för behandling hela tiden utvecklas fordras inte bara utbildning och erfarenhet, utan också ett stort intresse, för att veta vilken behandlingsmetod som ger bäst resultat. Vi tycker det är roligt och stimulerande att höja vår kompetens, vilket innebär att du som patient kan känna dig säker på att alltid få den bästa möjliga vården.
Sedan många år är vi specialutbildade för implantatbehandling med egen kirurgi. Inför ett ingrepp gör vi tillsammans med dig en ordentlig terapiplanering för att se till att du får precis
de behandling du efterfrågar och behöver. När ingreppet är genomfört så får du hjälp att taga hand om dina tänder på bästa sätt av tandhygienist Charlotta Lundgvist.

Medlem i AACD (American Academy of Cosmetic Dentistry) och SACD ( Swedish Academy of Cosmetic Dentisty). Här som medlem utbildar man sig kontinuerligt. Vi är givetvis medlemmar i Sveriges Tandläkarförbund samt Privattandläkarföreningen och är ansluten till Försäkringskassan.
Vi samarbetar med tandteknikerlaboratorium i Kalmar. Våra protetiska arbeten håller en mycket hög kvalitet och blir så “osynliga” som möjligt. Ofta får du själv besöka tandteknikerna , som gör dina nya tänder, vilket innebär att du kan var säker på att form och färg blir exakt som du vill ha dem.

Våra Lokaler

  Ljusa fräscha lokaler med toppmodern utrustning och luftkonditionering. I de toppmoderna tandläkarstolarna med extra mjuka tempurmadrasser sitter du skönt och avslappat. Detta är inte minst viktigt när behandlingar blir tidsmässigt utdragna som till exempel vid implantatoperationer. Vi har den senaste panorama röntgenapparaten, som med sin höga digitala upplösning ger bättre och säkrare diagnostik vid patientbehandlingar.

Hygienkrav

  Vi har rigorösa rutiner kring alla hygienfrågor. Mellan varje patient rengör vi våra arbetsytor och steriliserar alla instrument. Vi gör kontinuerliga tester på de utrustning som steriliserar
och rengör våra instrument för att säkerställa att de fungerar optimalt. Med hjälp av noggranna hygienrutiner och utbildad personal, regelbundna kontroller och modern utrustning kan vi alltid garantera en smittfri behandling när Du besöker oss.

Om Du undrar något om våra rutiner fråga oss bara, vi finns till för Dig!