Tandreglering

Tandreglering med osynliga skenor – Clear Aligner!

  Skenorna är avtagbara och passar perfekt för dag till dag användning då de är diskreta att bära och lätta att rengöra. Tillverkade av en tunn medicinsk plast, individuellt anpassade och specialtillverkade för varje patient. Clear Aligner används under en period av ett par veckor som försiktigt anpassar tänderna till önskad position, vilket bidrar till ett perfekt leende.

 

  Det perfekta alternativet för att räta ut överlappande, trångt ställda eller glesa tänder. Behandla första pre molar till pre molar (Anterior anpassning)

Hur fungerar behandlingen?

  Vi tar avtryck av dina tänder och skickar dem till en specialiserad tandtekniker för planering och framställning av dina tandregleringsskenor. Antalet skenor beror på hur mycket dina tänder behöver flyttas för att uppnå önskat resultat. Det kan behövas 5-10 skenor per käke för mindre fall och fler för en mer omfattande tandreglering. Varje tandskena bärs i minst två veckor tills det är dags för nästa. Tandförflyttningen är noga planerad med hjälp av avancerad CAD/CAM teknik.

Hur lång tid tar behandlingen?

Detta är en av de vanligaste frågorna och det beror på hur många Clear Aligner skenor som behövs i just ditt fall. Det har stor betydelse hur väl du följer de instruktioner du får av din tandläkare under behandlingens gång. Tandförflyttning tar sin tid. Med Clear Aligner-teknik så blir tidsfaktorn inte lika viktig som vid traditionell tandreglering.

  Om man har en nästan osynlig tandställning som inte hindrar en i det dagliga livet och
som, skena-för-skena förbättrar tändernas utseende, då spelar tiden inte lika stor roll
som vid traditionell tandreglering. När tänderna är raka och fina så kommer nästa steg i behandlingen. Du kommer att få en retainer som ser till att tänderna stannar kvar. Det kan vara en tunn genomskinlig skena eller en metalltråd som limmas fast på baksidan av tänderna. Detta är nödvändigt vid all tandreglering.

  Med hjälp aven serie avtagbara och nästintill osynliga tandskenor regleras tänderna steg-för-steg tills de når sitt slutliga läge. Skenorna är tunnare än 0,7 mm och stör därmed inte patientens vardag.

 

  Tandreglering med Clear Aligner är en beprövad teknik som på ett mycket skonsamt och bekvämt sätt har skapat vackra leenden
världen över.