Implantat

Dagens teknik ger det möjligt att ersätta saknade tänder med tandimplantat. Med lyckande frekvenser på över 95% är idag implantatbehandling ett förstagångsalternativ då en tandlucka uppstått. Titan har den fantastiska egenskapen att växa ihop med benet (benintegrera) och efter inläkning blir implantatet ett bra stöd för en konstgjord krona oftast i porslin med hög estetik.

Med ständig utveckling av implantaten och operationsmetoder, kan vi idag erbjuda kortare inläkningstider, vilket ger en smidigare behandlingsmöjlighet för patienten. Jag har arbetat med implantatbehandling i över 25 år, har implantatkirurgisk kompetens och utför själv den kirurgiska delen av behandlingen. Många behandlingar utföres årligen, och jag har flera tandläkare, som sänder sina patienter på remiss för terapiplanering och utförande av den kirurgiska delen av behandlingen.

Inför en implantatkirurgisk behandling gör vi tillsammans en ordentlig terapiplanering för att se till att du erhåller just den behandling du efterfrågar och behöver.

 

Vi arbetar med implanat systemen Straumann och Astratech.