Estetisk tandvård

Porslinskronor

  Porslinskronor fungerar som ett skal som cementeras fast över din egen tand för att dölja spruckna, avslagna och missfärgade tänder eller för att estetiskt förbättra och förstärka tänder med många och stora fyllningar. Kronorna tillverkar vi individuellt, så att de passar perfekt till dina tänder. De görs idag nästan uteslutande av porslin och är omöjliga att skilja från dina egna naturliga tänder. En porslinskrona kan avsevärt förbättra en persons leende.

Skalfasader

  Skalfasader används för att dölja spruckna, avslagna och missfärgade tänder eller för att korrigera en ojämn tandrad. Skalfasader tillverkas individuellt, precis som en porslinskrona. De är mycket tunna och cementeras fast på den synliga delen av tanden. Skalfasader håller länge, upp till 25 år, ser fullständigt naturliga ut och kräver väldigt liten åverkan på tanden.

Porslinsbroar

  Genom nya mycket hållbara porslinsliknande material kan vi nu erbjuda broar helt i ”porslin” för estetiska lösningar på tänder och implantat.

Porslinsfyllningar

  Istället för vanliga fyllningar kan man nästan alltid göra individuellt anpassade porslinsfyllningar, så kallade inlays eller onlays. Detta är en dyrare behandling men ger ett mer hållbart resultat. Onlays används mest på de bakre tänderna för att öka hållfastheten och tuggförmågan, medan inlays används när det finns mer kvar av din egen tand och görs istället för vanliga fyllningar.

Kompositfyllningar

  Kompositfyllningar är vita fyllningar som har ersatt de gamla amalgamfyllningarna. Vi använder många olika typer av kompositmaterial beroende av fyllningens storlek och placering på tanden. De vita fyllningarna binds kemiskt till tanden och finns i olika tandfärger, allt för att fyllningen ska synas så lite som möjligt.

Smile design

  Vill du ändra färg eller form på dina tänder? Vi har möjlighet att visa dig slutresultatet innan vi påbörjar behandlingen. Tillsammans med dig diskuterar vi dina önskemål och ger råd om vad som passar just dig, med hänsyn till bland annat din läpplinje och ansiktsform. Vi visar resultatet med hjälp av diagnostisk uppvaxning, en så kallad wax-up, där du får se ditt nya leende på en gipsmodell. I vissa fall kan vi också visa resultatet direkt i din mun, genom en så kallad mock-up.

Tandreglering

  Om du har sneda eller trångställda tänder, kan en tandreglering vara ett bra alternativ till broar och skalfasader. Vi remitterar till en specialist. Behandling med Clear Aligner – osynliga skenor är ett bra alternativ.